Descobrim la nova estació d’autobusos de Girona

La nova estació d’autobusos de Girona entrarà en funcionament dimarts que ve, dia 9 de maig. Les instal·lacions estan situades a l’estació intermodal soterrada de la línia d’alta velocitat, al parc Central, i s’hi accedirà a través de la mateixa entrada a l’estació del TAV. Les obres de la nova estació han estat executades per la Generalitat de Catalunya i han tingut un cost aproximat de 8 milions d’euros.

Busos Girona
L’Ajuntament de Girona ha organitzat aquest dissabte, dia 6 de maig, una jornada de portes obertes a l’equipament per tal que els gironins i les gironines puguin conèixer aquest nou espai. La jornada es farà de les 10 a les 14 h. El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament, Joan Alcalà, ha ressaltat que la nova estació d’autobusos significarà “una millora important en el servei per als ciutadans que es desplacen a través d’aquest mitjà de transport”.

Autobusos Girona

L’estació d’autobusos té una superfície de 14.657 metres quadrats, que es reparteixen en les andanes (prevestíbul i central), la sala d’espera (climatitzada i aïllada del soroll de les andanes), el vestíbul, els vials de circulació dels autobusos, les andanes i les taquilles. Hi haurà un total de 24 andanes pels serveis regulars i 3 per al propi funcionament de l’estació. També hi haurà 10 taquilles per als operadors i una taquilla assignada als serveis de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’Àrea de Girona (ATM) i a la Girocleta.

Estacio autobusos girona

Actualment l’estació d’autobusos té vuit operadors amb línies regulars: 5 de nacionals (Ampsa, Barcelona Bus – Sagalés, Eix Bus, Sarfa i Teisa) i 3 d’internacionals (Eurolines, Linebus i Ouibus). També hi operen companyies internacionals que uneixen diferents punts del continent europeu i el nord d’Àfrica.

Autobusos Girona

L’obertura al públic de la nova estació serà cada dia de l’any de les 5.45 h a les 23 h.

Font: Ajuntament de Girona

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars