Els Concerts a cegues tornen els concerts sorpresa a Girona

Els Concerts a Cegues ja s’han establert com una de les propostes culturals d’èxit a Girona i aquesta tardor tornaran a portar concerts sorpresa en espais singulars de la ciutat. La quarta edició del festival es presenta amb nous espais i recupera també alguna de les localitzacions que no havien format part del festival en els últims anys a causa de la pandèmia. També recupera la vessant social que va estrenar el 2021 i farà concerts especials destinats a col·lectius exclosos de l’activitat cultural.


El patí del Palau Caramany, el Museu del Cinema i la plaça de les Sardanes de Sant Daniel seran els tres espais que acolliran per primera vegada un Concert a Cegues. El festival segueix reivindicant la voluntat de descobrir nous espais de la ciutat i en aquesta edició s’obre a tres espais icònics de Girona que encara no havia visitat. A més, també es reforça la idea de descentralitzar l’aposta cultural de la ciutat amb un concert al barri de Sant Daniel que tindrà un format molt especial.


Entre les vuit localitzacions que acolliran els concerts també hi destaquen la presó del Museu d’Art, la cova de La Volta i el Refugi Antiaeri, tres espais que havien estat testimonis del naixement del festival el 2019 i que no s’havien pogut repetir per culpa de la pandèmia.


També s’allarga un any més la vinculació entre els Concerts a Cegues i la Catedral de Girona i aquest any es visitarà un nou espai del temple. Després del concert de l’any passat als soterranis, aquesta tardor el festival visitarà el claustre en el que serà el concert inaugural. Per últim, es tornarà a viure una cita musical a cegues als Banys Àrabs, un dels espais que més ràpidament va penjar el cartell d’entrades exhaurides en les dues últimes edicions.


A quatre dels vuit espais s’hi farà, com ja és habitual, una doble sessió per poder respondre a l’alta demanda de públic. Així doncs, el festival tindrà un total de 12 concerts i pràcticament mig miler d’entrades a la venda. En les dues últimes edicions, els Concerts a Cegues han penjat el cartell d’entrades exhaurides a tots els concerts, en la majoria de casos amb vàries setmanes d’antel·lació.

L’èxit dels Concerts a Cegues recau en gran part al seu format innovador. El cicle proposa concerts sorpresa, on el públic no sap quin artista anirà a escoltar fins al moment de començar el concert, i ho fa amb actuacions de molt petit format i amb una proximitat total entre artistes i espectadors. Els concerts tenen un aforament per entre 20 i 50 persones i en els cas dels espais interiors es fan sense equip de so per generar un diàleg més horitzontal entre músics i públic. En els últims tres anys han passat per al festival noms com Judit Neddermann, Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves, Mazoni o Germà Negre al costat de veus emergents i apostes de futur.

El festival arrencarà el dissabte 22 d’octubre al Claustre de la Catedral i s’allargarà fins el 27 de novembre amb el concert a la presó del Museu d’Art. Les entrades ja es poden comprar al preu de 10€ a través de la pàgina web concertsacegues.cat.

Cultura per a tots els públics

Els Concerts a Cegues repetiran en aquesta edició l’aposta social que van estrenar amb èxit ara fa un any. Amb la voluntat d’acostar la cultura a aquells públics que per diferents circumstàncies en queden exclosos, el festival va estrenar aquesta vessant el 2021 amb un doble concert a la Residència Assistida per a gent gran Creu de Palau. Enguany, el festival reforçarà aquesta via amb dos concerts que s’anunciaran properament.

Totes les dates dels Concerts a Cegues
22 d’octubre: Claustre de la Catedral de Girona
29 d’octubre: Refugi Antiaeri
6 de novembre: Plaça de les Sardanes
12 de novembre: Banys Àrabs
19 de novembre: Museu del Cinema
20 de novembre: Palau Caramany
26 de novembre: La cova de La Volta
27 de novembre: Presó del Museu d’Art de Girona

Foto: Xevi Planas

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars