Cerveses artesanes amb caràcter gironí: KERUNTA

El projecte de Kerunta sorgeix d’un Erasmus de dos amics de la Universitat a Bèlgica. Llavors el món de la cervesa era desconegut per ells, però els hi va marcar tant aquella etapa que van començar a interessar-se de debò per aquell món de les cerveses artesanes i tan bon punt van tornar, van començar a fer la seva pròpia cervesa.


Durant uns anys, anaven fent uns 50 litres per consum propi, per amics i familiars fins que van veure que aquest panorama de la cervesa artesana estava en expansió i el 2014 van professionalitzar una mica més el procés d’elaboració.
Elaboren 3 tipus de cerveses Kerunta mitjançant el mètode “gipsy“, és a dir, llogant les instal·lacions d’un altre fabricant per produir la seva pròpia cervesa. Van començar a vendre pels barris de Girona, a estar presents a fires, bars i restaurants de la zona i ara ja fa 5 mesos que tenen obert el seu local al bell mig del centre de Girona, a tocar de la Plaça Independència.

I us preguntareu, d’on ve el nom?, doncs bé, Kerunta era l’assentament iber que hi havia a Girona, de fet, encara en queden restes a la muntanya de Sant Julià. Els ibers, a diferència dels romans als quals els hi agradava el vi, tenien mola més predilecció per la cervesa, llavors van pensar que era un bon nom per una cervesa artesana feta a Girona.

El primer que crida l’atenció del local és l’enorme mural que decora la paret principal el qual està fet per la il·lustradora Nirvana Jiménez. Tanmateix, hi trobarem 12 tiradors, els 3 primers de cervesa Kerunta i una nevera plena d’ampolles de cervesa de tot arreu. També fan moltes activitats, maridatges, tasts de cervesa i “meet the brewer que són esdeveniments on un representant de cervesa ve a explicar el seu producte mentre es fa un tast i la gent té l’ocasió de conèixer més de prop tota la història que hi ha darrere d’una cervesa.

Però el projecte de Kerunta va molt més enllà. El seu propòsit final és acabar convertint la part de baix del local en una petita fàbrica on poder elaborar les seves pròpies cerveses i produir-ne a gran escala alhora que mantenen la cerveseria per poder tastar-les allà mateix. Com ells diuen, “per acabar de donar sentit a tot el local“. 


Tota la carta gira entorn de la cervesa, cuinen amb cervesa, els plats són maridats amb cervesa i per molt estrany que sembli, alguns postres també porten cervesa, com aquest deliciós brownie amb cervesa negra. També fan tapes, entrepans, hamburgueses i d’altres plats que podreu tastar en un ambient càlid i distès. Qui s’apunta?

  • No comments yet.
  • Add a comment

    També et pot interessar...

    al dia!

    Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

    PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


    Els més populars