Aquest cap de setmana arriba la 7a Fira del Tap i el Suro a Cassà de la Selva

Cassà de la Selva és una de les grans capitals catalanes del suro, i un gran exemple de com un territori pot crear i mantenir la seva identitat vinculada a una activitat industrial que ha generat cultura, música, gastronomia i tradicions pròpies i viscudes.

Aquest cap de setmana, els dies 14, 15 i 16 de juny se celebrarà la 7a edició de la Fira del Tap i el Suro, un esdeveniment que ja és referència a les comarques gironines i que compta amb més de 40 activitats programades relacionades amb aquest món. 

El programa de la fira enguany presenta deu tastos de vins, escumosos o cervesa, maridatge de vins, concerts, activitats familiars, xerrades de divulgació,  espai de degustació al passeig Vilaret, a més d’una trentena de parades d’artesania, que aquest any també trobarem a la plaça de la Coma.

La tradició surera serà protagonista a l’espai de l’antic taper al passeig Vilaret, també al tradicional sopar popular dels vells tapers amb cançons de taverna, el Xic-Xec a més de la demostració de la pela del suro i l’esmorzar de peladors a Can Vilallonga. El programa ofereix més de quaranta activitats relacionades amb el món del suro, amb les visites a les fàbriques suro-taperes de Cassà, i acabaran diumenge al vespre al passeig Vilaret amb el concert de cloenda de la coral cassanenca Tutti Veus.

S’ha incorporat també, a part de tot el relacionat amb suro i cellers que estaran dins l’espai de la fira del passeig, una trentena de parades d’artesania, bijuteria, alimentàries, etc. a la plaça de la Coma; amb la intenció d’eixamplar la base de la fira i buscar aquest corredor entre Coma i passeig que li doni una dimensió més àmplia a la fira.

Aquesta edició comptarà amb moltes novetats, com per exemple el fet d’introduir un professional de taps a cada tast/maridatge explicarà la particularitat de cada tap de les ampolles que s’obren, una acció que donarà rellevància al suro.

 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars