‘Les veus de l’aigua’, un nou cicle de concerts al Museu d’Història de Girona

En el marc de l’exposició “La Girona de l’aigua”, el Museu d’Història de Girona, juntament amb la revista La Tornada, impulsaran durant aquest hivern el cicle ‘Les veus de l’aigua‘. Clara Peya, XY i Glaucs (en format acústic) seran els protagonistes d’una cita que omplirà de música els espais de la Cisterna i la Carbonera. I és que, situada al soterrani del Museu d’Història de la Ciutat, la Cisterna esdevé un espai màgic, símbol de la importància de l’aigua en una ciutat com Girona. És per això que, juntament amb l’espai contigu de la Carbonera, ha estat l’indret escollit per impulsar-hi uns concerts de petit format, pensats per només una quarantena de persones i que tenen l’objectiu d’acostar les propostes musicals al públic de la forma més natural i familiar possible.

Els encarregats de donar-hi el tret de sortida (el dia 1 de desembre) seran els històrics Glaucs, en aquesta ocasió en format duet. Jofre Bardagí i Alexandre Rexach hi presentaran la seva gira acústica de petit format. Un concert íntim i proper on interpretaran les cançons de sempre així com també les que formen el seu últim disc, Hem conegut la nit (Música Global, 2014), sense oblidar, però, les seves respectives carreres en solitari.

El dia 27 de gener els prendran el relleu XY, una de les últimes revelacions musicals del país, que arribaran al Museu d’Història per presentar-hi el seu disc de debut, Equilibri (Música Global, 2015). El duet de veu i violoncel format per Laura Cruells i Marçal Ayats neix de la força i la tendresa i amb poc més d’un any de vida ja han passat per festivals com l’Strenes, el Grec, el Festivalot, el Petits Camaleons o el Barnasants. Amb unes cançons delicades que caminen entre la clàssica i la cançó, la banda ha sabut teixir un estil propi que els confirma com una de les bandes amb més futur del moment.

Clara Peya serà l’encarregada d’oferir-hi el concert de clausura (10 de març). La pianista és força i, alhora, delicadesa i el seu directe potent i intens de ben segur que no deixarà ningú indiferent i quedarà gravat a la retina de tots els assistents. Peya, a més, hi arribarà per presentar Oceanes, un nou treball que esdevé un homenatge a les dones a través de l’aigua. “En les mitologies grega i romana, les Oceànides eren unes ninfes filles d’Oceans i Tetis. Cadascuna d’elles estava associada a una font, mar, riu o llac. Jo he decidit convertir algunes dones que han passat per la meva vida en les Oceanes, dones d’aigua” explica la pianista.

Tots els concerts seran a les 20.00 hores a la Cisterna de l’Antic Convent de Sant Antoni, situada en el mateix edifici que el Museu d’Història de Girona. L’entrada al recinte es farà per la sala d’exposicions del Museu d’Història de Girona (pl. Institut Vell,1) a partir de les 19.30 h. Les entrades per tots els concerts seran de 7€ (5€ prèvia reserva).

La reserva ja es pot fer gratuïtament a través del web del Museu d’Història (www.girona.cat/museuhistoria) i el pagament es farà al museu el mateix dia de l’actuació. Les persones que hagin reservat entrada, hauran de recollir-la el dia del concert a les 19.30h i totes les entrades reservades que no hagin estat recollides 20 minuts abans de l’inici de l’actuació s’alliberaran i es posaran novament a la venda.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res