Tot el que has de saber sobre Girona, Temps de Flors 2023

Enguany Girona celebra la 68ena edició del festival Girona, Temps de Flors, la tradicional cita ineludible on els carrers, places i establiments s’omplen de muntatges florals i esdeveniments especials. 

Enguany se celebra del 13 al 23 de maig, dos caps de setmana consecutius, i també entre setmana, durant els quals milers de persones passejaran pel Barri Vell i la resta de barris de la ciutat que es vestiran de flors per sorprendre als ciutadans i visitants. 

El cartell d’enguany és obra de la Júlia Esparch, estudiant de batxillerat artístic de l’INS Santiago Sobrequés, cantera habitual d’artistes que posen imatge al Girona, Temps de Flors. 

Com a novetat, aquest any es podrà entrar per primera vegada a l’antiga sala de ball Odeon i, respecte a les últimes edicions, es podran tornar a visitar espais interiors com el Museu d’Història de Girona, la Casa Lleó Avinay, l’església de Sant Lluc, l’edifici Díaz Tarragó, la Casa Martínez Davalillos i el Museu d’Història dels Jueus. Els punts a visitar -jardins, patis, edificis i monuments, espais i racons de la ciutat molt diversos- inclouen, com cada any, projectes florals elaborats de forma desinteressada per entitats i voluntariat.

En l’edició d’enguany, a causa de l’estat d’excepcionalitat per sequera i per tal de poder complir amb les restriccions establertes i garantir la supervivència de l’arbrat i plantes dels jardins públics, el reg de supervivència es farà mitjançant aigua de freàtic transportada amb dipòsit sobre camió que es repartirà en diferents dipòsits més petits de 1.000 litres que s’ubicaran en espais exteriors del barri vell de Girona. L’Ajuntament ha adquirit els mitjans necessaris per tal de transportar l’aigua i facilitar-ne el reg, que serà manual.

Es manté l’aposta per expandir la celebració més enllà del centre, i enguany Temps de Flors arribarà a tretze barris: Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme, Devesa, Eixample, Les Pedreres, Mercadal, Montilivi, Palau-sacosta, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà i Vall de Sant Daniel. Es proposen tres itineraris per poder veure els diferents projectes repartits per la ciutat, uns recorreguts a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes del municipi. A més, també hi haurà dos recorreguts accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Alhora es consolida el circuit tancat del Barri Vell amb punts d’entrada i de sortida per tal de garantir una bona fluïdesa. Hi haurà 5 punts d’entrada (pujada de Sant Feliu, pujada del Rei Martí, plaça dels Jurats, carrer de Sant Cristòfor i plaça de Sant Domènec) i 5 de sortida (pujada de Sant Feliu, carrer de la Força, plaça dels Jurats, plaça de Sant Domènec i carrer de Sant Cristòfor). Els horaris d’obertura dels espais seran de 10 a 22 h. Els dissabtes 13 i 20 de maig i el dimecres 17 de maig els projectes es podran visitar fins a les 24 h.

Els comerços també participaran en la festivitat amb el Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior, que enguany arribarà a la 19a edició. En aquesta ocasió comptarà amb la participació de 35 establiments i es comptarà de nou amb la implicació del sector de l’hostaleria i la restauració de la ciutat, amb diverses promocions i menús especials.

A més, durant el Temps de Flors també se celebra el festival internacional Girona A Capella, l’únic d’aquest gènere a tot l’Estat espanyol, que porta a la ciutat algunes de les formacions referents en l’àmbit internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. 

Girona A Cappella ha situat Girona dins el circuit europeu a cappella i és parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere. Després de la cancel·lació del festival l’any 2020 i d’una edició amb un format diferent el 2021, enguany Girona A Cappella recupera la normalitat després de la covid i inclourà de nou propostes d’artistes forans. Les actuacions tindran lloc en diferents espais: a la plaça de la Independència, al monestir de Sant Daniel, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i a l’Auditori de Girona.

Els suecs Ringmasters, una de les millors formacions de Barbershop del món i l’únic grup no nord-americà que ha aconseguit guanyar el campionat mundial de Barbershop, seran el plat fort del festival (20 de maig, a les 20 h). També hi actuarà el Cor Geriona (14 de maig, a les 18 h) que oferirà un concert exclusivament a cappella, o la formació ugandesa Aba Taano (20 de maig, a les 18 h), un cor sorgit del projecte humanitari “Música per a salvar vides”. Les propostes continuaran amb Rap de Girona i l’exhibició dels finalistes de l’última edició del “Rap dona de menjar” (18 de maig, a les 19 h), una competició de Mc’s de les comarques gironines, que fa anys que es realitza a la ciutat de Girona, amb format benèfic per recollir aliments per a persones i o col·lectius desfavorits de Girona i Salt.

Enguany Girona a Cappella tornarà a programar un concert de la Capella Polifònica de Girona al monestir de Sant Daniel (17 de maig, a les 21 h). Un concert emmarcat en la jornada nocturna de Temps de Flors i on hi haurà una taquilla inversa que anirà destinada íntegrament a la conservació d’aquest monestir mil·lenari.

Foto: Ajuntament de Girona.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res