Torna el Festival de Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols amb un cartell d’alçada

Tom Jones, Gene Simmons (Lider de KISS), Robe, Madeleine Peyroux, Hombres G, Two Door Cinema Club, Andrea Motis, José González i Gregory Porter noms destacats del programa.

Més d’un 30% de representació de produccions en català amb Antònia Font, Andrea Motis, La Ludwig Band, Guillem Gisbert o Clara Peya encapçalant els grans artistes del país, junt amb les noves vies musicals pels més joves amb Mushkaa i FigaFlawas.

El Festival de la Porta Ferrada, degà dels festivals d’estiu de Catalunya, està a punt de tornar per a la seva edició número 62, convertint-se en una cita ineludible per als amants de la música. Amb el reconeixement de ser el festival que més entrades va vendre l’estiu passat a la Costa Brava (60.000) i una impressionant llista de més de 30 actuacions, 17 d’exclusives amb 13 artistes internacionals, l’expectació per aquest esdeveniment és més alta que mai.

Més de trenta espectacles configuren una programació que va, des dels clàssics del Pop i Rock dels darrers cinquanta anys, icones indiscutibles com l’incombustible Tom Jones o la presència per primer cop a comarques gironines del lider de KISS, Gene Simmons. Un esdeveniment que dona força a les tretze exclusives internacionals del programa.

L’aposta continuada pels grans de la música moderna del segle XXI tenen el seu espai amb els esperats Two Door CinemaClub i el seu indie-electrònic festiu. També l’exquisidesa del músic suec José González, el Pop nacional amb Robe Iniesta, cantant de Extremoduro, Hombres G, en el seu únic concert a Catalunya aquest estiu o el doble concert de Seguridad Social + La Guardia, en un remember dels vuitanta amb molta força.

Antònia Font, Andrea Motis, La Ludwig Band, Guillem Gisbert o Clara Peya encapçalen els grans artistes del país, junt amb les noves vies musicals pels més joves amb Mushkaa i Figa Flawas, aquesta nodrida representació catalana, junt amb altres produccions del festival, sumen el 33% del total de la programació en llengua i producció nacional.

El Jazz sempre ha estat present en les programacions del Festival, enguany té el seu propi cicle sota el nom Voices off Jazz. Diversos registres amb la veu com a protagonista ens portaran a un espectacular cartell del gènere. El millor cantant de Jazz reconegut a escala mundial Gregory Porter obrirà el cicle després de molts anys sense trepitjar terres catalanes, ens visita per primer cop al Festival. Andrea Motis amb el seu nou projecte discogràfic, amb més de vint músics a l’escenari, i, l’estrena en exclusiva del nou disc de Madeleine Peyroux, configuren un cicle únic en el marc del Festival.

Més enllà de l’Atlàntic ens arriben El Caballero de la Salsa, Gilberto Santa Rosa, el referent mundial de la música brasilera Toquinhoi la mexicana Julieta Venegas.

Aquests nous camins tenen nom propi i ens ajuden a ordenar l’extensa programació del Festival. La creació del minicicle SOLOBACH representa un salt qualitatiu d’envergadura en la programació clàssica del Festival. Un cicle que volem donar continuació en les pròximes edicions i que es fixa en les obres per a instrument solista que el geni J. S. Bach va escriure. Per endegar aquest cicle tres figures mundials del gènere portaran l’essència de J. S. Bach a l’església-monestir: Fabio Biondi amb partites i sonates per a violí sol, Miklós Perényi amb les Suites per a violoncel, i les conegudes Variacions Goldberg amb el gran clavicembalista francès Pierre Hantaï.

Les grans obres del repertori català tenen sempre un espai al Festival, la Camerata de Música Catalana, que tan bon record ens va deixar fa dos anys, torna amb un repertori que va des de Juli Garreta, Morera, Brotons i Carles Marigó, pianista que tocarà la part solista de l’estrena del seu concert.

El Festival d’humor Salat, la celebració anual que destaca el millor de la comèdia actual, arriba a la seva quarta edició, que tindrà lloc del 5 al 7 de juliol. Durant aquest cap de setmana la localitat esdevé l’epicentre de l’escena, amb un cartell molt atractiu i activitats complementàries (actuacions al carrer, taules rodones…) que el converteixen en un dels principals festivals d’humor del país.

Andreu Casanova, Charlie Pee, Ángel Martín, Facu Díaz i Miguel Maldonado, Grison i Mentes Peligrosas amb Ana Morgade, Silvia Abril, David Cepo i JJ Vaquero conformen la programació d’enguany.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars