Sons del Món Vi & Music 2017, una edició històrica

Tal com es va anunciar a la roda de premsa, Sons del Món Vi & Music presentava aquest 2017 una programació ambiciosa que li permetria fer un pas endavant i esdevenir un dels quatre festivals més importants de l’estiu a la Costa Brava. I els resultats així ho demostren. Dels dotze concerts programats, nou han penjat el cartell d’entrades esgotades.

A Castelló d’Empúries, amb un aforament de 900 espectadors, ho han fet Rosana i Els Amics de les Arts. Estrella Morente va registrar un 65% d’ocupació. A la Ciutadella de Roses Txarango i Gertrudis van registrar el concert més massiu de la història del festival exhaurint l’aforament de 5000 persones. En el format amb butaques, amb un aforament per 2.200 persones, Loquillo ha penjat el cartell d’entrades esgotades, mentre que Tom Jones va registrar un 90% d’ocupació i Bustamante un 60%.

Novament la programació de concerts íntims a diferents cellers de la DO Empordà ha estat un èxit i s’ha penjat el cartell d’entrades exhaurides als concerts de Pedro Guerra, Ramon Mirabet, Maria Arnal i Marcel Bagés, Judit Neddermann i Paula Valls.

Sons del Món no ha crescut només amb públic sinó també en serveis, a més de la millora de les infraestructures i equipaments. Enguany també ha estat molt ben rebuda la nova proposta del village, un espai on poder fer una queixalada i fer una copa de vi abans o després del concert.

El festival ja s’ha consolidat com l’esdeveniment de musica i vi més important del país. Molts dels artistes programats descobreixen el vi de la DO Empordà per primera vegada i se’n fan ressò a les seves xarxes. A l’igual que gran part del públic assistent. Els tasts de vins de Cellers de la DO Empordà que es fan abans de cada concert han registrat un 90% d’ocupació. I s’ha venut un 25% més de copes de vi durant els concerts.

Segons el director Xavi Pascual, “Sons del Món s’ha fet definitivament gran. Ja no és el festival que coneixíem: La qualitat de la programació de la desena edició ha satisfet les expectatives que vàrem anunciar a la roda de premsa de presentació. El públic ha respost amb escreix. Si el Sons del Món era el festival de vi degà del país i un dels festivals de vi i música més destacat del sud d’Europa, ara també és un dels quatre festivals més importants de l’estiu a la Costa Brava.
Aquest fet implica destinar més recursos per poder tenir més personal, artistes de més qualitat i popularitat i infraestructures a l’alçada d’un festival d’aquesta envergadura… Fent un símil amb el futbol, per mantenir la categoria toca treballar dur i acceptar les noves regles del joc”.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res