Nou projecte sorpresa a la vora del riu Ter: Girona tindrà platja.

S’acaba l’any i cal fer recompte. Ha sigut un any de forces canvis a la ciutat, alguns han agradat més i d’altres han creat rebombori, com el cas de la suspensió de les barraques.

Avui mateix, al ple extraordinari de l’Ajuntament de Girona, s’ha anunciat un nou projecte previst per la primavera de 2021: l’habilitació d’una platja urbana a la vora del riu Ter, concretament a Fontajau.

L’elecció de la zona no ha sigut a l’atzar. Per aquesta mena de projectes, explica l’alcaldessa Marta Madrenas “és necessària una zona verda, lliure d’emissions i amb espai suficient per a poder situar-hi terrasses i d’altres serveis”. Aquests locals, seran propietat de l’Ajuntament però estaran oberts a concurs una vegada finalitzin les obres.

S’haurà de treballar per netejar la zona, eliminar les bardisses i d’altres plantes prop de la vora del riu per poder fer-hi situar una passarel·la. Alhora, s’hauran de realitzar exàmens sanitaris exhaustius per assegurar la salubritat de l’aigua i netejar-la.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar “la importància que tenen aquestes obres no només pels ciutadans de Girona, sinó també per tot el turisme creixent de la ciutat” i ha remarcat que “es tracta d’una oportunitat per potenciar les activitats d’estiu a Girona i contrarestar el turisme de sol i platja que marxa de la ciutat”.

La proposta presentada té un pressupost de 554,860 euros i encarà està per determinar l’empresa adjudicataria de transformar la vora del riu Ter en una platja urbana. 

Plànol del projecte
Render 1
Render 2

Tot i que aquest espai no veurà la llum fins el 2021, ja han sortit diverses associacions per oposar-se al projecte. No volen que la zona de Fontajau es massifiqui a l’estiu i volen que romangui com fins ara, un espai verd on poder anar a passejar, jugar, fer esport… Caldrà esperar a l’any que ve per veure com avança la proposta.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars