La nova Devesa: un pla a 20 anys vista per renovar Girona

Fa ja tres anys que en vam començar a sentir a parlar: volen canviar la Devesa de Girona. Ara, després d’un procés en el que la ciutat ha pogut opinar, el Pla Especial de la Devesa s’ha presentat al ple de l’Ajuntament de Girona. 

Les 40 hectàrees del parc, el pulmó de la ciutat, es volen reconvertir en “el gran parc urbà de la ciutat”. Obrir la Devesa als gironins és el principal objectiu d’aquest Pla que recull canvis substancials al parc i a la zona, ja que també es viuran canvis a tota la zona de l’Avinguda Ramon Folch, la rotonda del rellotge i la part del Carrer del Riu Güell que s’allarga fins la Rotonda de la Devesa.  

El consistori afirma que volen convertir la Devesa “en un parc viu que ha de ser de tots els gironins i gironines”, per això busquen el màxim consens entre tots els grups polítics de l’Ajuntament per assegurar que sigui qui sigui el màxim partit polític el projecte segueixi endavant.

Aquests són els principals canvis que preveu el Pla Especial de la Devesa: 

El vial al cantó del Ter: tota la zona d’aparcament asfaltada que dona al riu Ter s’eliminarà per obrir el parc de la Devesa al riu. D’aquesta manera, aquest terreny es convertirà en una zona vegetal amb diferents espècies autòctones que anirà a parar, directament, al riu Ter. 

El Carrer del Riu Güell: aquest carrer (el de la Sala de Ball) es quedarà sense els carrils de circulació, que també comportaran reformar tota la rotonda del rellotge i l’avinguda Ramon Folch, on s’eixamplaran les voreres i s’eliminarà la rambla que hi ha entre els carrils pels vehicles. 

El Camp de Mart: la terra d’aquesta zona desapareixerà per tenir una catifa d’herba i s’enderrocarà l’estadi municipal.

Un nou aparcament i una nova Copa: a la rotonda d’accés a la zona de l’Auditori s’acondicionarà l’aparcament perquè hi puguin aparcar autobusos. A més, a la zona de la Copa s’eliminaran les grades que actualment hi ha. 

Aquestes reformes es preveu que puguin allargar-se entre quinze i vint anys amb una inversió de, com a mínim, 30MEUR. 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars