Aquest dissabte viu la Nit dels Museus a Girona: portes obertes, visites guiades i molt més

Aquest dissabte, els museus de Girona se sumaran a la celebració del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus. Arreu del territori, es duran a terme una trentena d’activitats sota el lema «Museus per l’educació i la investigació», destacant el paper dels museus com a espais de formació i recerca.

Activitats a la ciutat de Girona

A Girona ciutat, els museus oferiran diverses activitats durant tot el dia. A més, s’organitzarà un concert de cloenda a càrrec del cantant valencià Àlex Blat a la terrassa del Museu d’Història de Girona. Tots els museus obriran les seves portes de manera gratuïta fins a la mitjanit, exceptuant la Casa Masó, que oferirà visites gratuïtes en horaris concrets. L’entrada al concert és gratuïta, però cal fer una reserva prèvia a través dels formularis disponibles als webs dels museus.

Museu d’Art de Girona

El Museu d’Art de Girona ha preparat un programa doble. Al matí, a dos quarts de dotze, es realitzarà el taller “Art i ciència: falsificacions al Museu” per a famílies amb nens i nenes majors de deu anys, on podran investigar sobre falsificadors i falsificacions d’art. A les sis de la tarda, per celebrar la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus, es farà la visita guiada “4 obres, 4 experts”, un recorregut per les obres destacades del museu amb la participació dels experts que han contribuït al catàleg “dotze mesos, dotze obres”. També es presentaran les publicacions de 2022 i 2023. Tot i ser activitats gratuïtes, cal inscripció prèvia al web del museu.

Museu d’Història dels Jueus

A les onze del matí, el Museu d’Història dels Jueus oferirà la conferència “Pels carrers del call a través del temps”, impartida per la medievalista Lídia Donat. Aquesta conferència tractarà sobre l’evolució urbanística del Barri Vell a partir de la recerca arqueològica i documental. L’entrada és gratuïta, però cal reserva prèvia a través del web del Patronat del Call.

Museu d’Història de Girona

El Museu d’Història de Girona acollirà a dos quarts de sis de la tarda la conferència “La història dels quaderns de la Consol. Resseguint les traces menudes d’un temps de guerra”, a càrrec de la periodista Gemma Busquets. Aquesta xerrada explorarà els canvis en el sistema educatiu durant la dictadura franquista a través dels quaderns escolars de la Consol Colomer Jou. La conferència es realitzarà al Refugi Antiaeri del Jardí de la Infància, amb aforament limitat i reserva prèvia necessària al web del museu.

Museu del Cinema

A les sis de la tarda, el Museu del Cinema presentarà l’espectacle i taller familiar “La brúixola dels desitjos” a càrrec del projecte Iglú. Aquesta activitat combina il·lustració, música i narració en directe, permetent al públic participar en el procés creatiu. Al final de l’espectacle, cada participant rebrà un kit per crear el seu propi artefacte de desitjos. L’entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia al web del Museu del Cinema.

Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona

A les set de la tarda, el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona oferirà la visita “Obre bé els ulls! Racons amagats del monestir”, on els visitants podran descobrir racons i històries del monestir que habitualment no es mostren en les visites regulars. L’aforament és limitat i cal reserva prèvia trucant al 972 20 26 32 o enviant un correu a macgironagalligants.cultura@gencat.cat.

Aquest conjunt d’activitats pretén apropar la cultura a la ciutadania i destacar el paper fonamental dels museus en la nostra societat.

Foto: J.M. Oliveras

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars