Més a prop de tenir un IKEA a Salt

Ahir, al ple municipal de Salt, es va aprovar la modificació puntual del Pla General i l’adaptació al Pla Director del Sistema Urbà de Girona que permetrà desenvolupar activitat comercial al sector Sud de la ciutat de Girona en un terreny unificat de 900.000 m2. 

Què significa això?

Aquesta modificació permetrà obrir grans superfícies a la zona, com l’Ikea, i també reservarà espais per als esperats nou hospital Trueta i la nova facultat de Medicina de la Universitat de Girona, a més d’una escola i un institut. 

El passat març, com ja us vam informar, la Comissió d’Urbanisme es reunia a Torroella de Montgrí per donar llum verda a Salt i Vilablareix per la modificació dels terrenys on previsiblement s’ubicarà una botiga de la multinacional IKEA, després que els dos ajuntaments demanéssin unificar en un mateix terreny els dos que actualment ocupen aquesta àrea de 34,7 hectàrees i requalificar-los, passant de ser terrenys actualment no urbanitzables a terrenys dedicats a l’activitat econòmica.

Aquests moviments arriben després que el passat setembre es realitzés una consulta popular promoguda per l’Ajuntament de Salt i que un 87,6% dels votants es posicionéssin a favor de la instal·lació d’una botiga IKEA a la part sud de la ciutat. Tot i que aquella votació no tenia cap vinculació legal, va donar peu a que l’Ajuntament es posés a treballar en la reforma del pla urbanístic de la ciutat que permetrà la obertura d’un IKEA.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res