Girocleta per un dia

Ja fa uns quants mesos que la idea rondava a l’Ajuntament de Girona, amb la intenció de facilitat el lloguer d’una bicicleta per als visitants temporals o els que volen provar el servei abans de donar-s’hi d’alta i ara s’ha fet realitat.

A partir d’ara, tothom qui vulgui podrà utilitzar una girocleta durant 24 o 48 hores sense haver de fer-se l’abonament anual. El seu cost serà de dos euros per dia.

Però no tot és tan maco com sembla! Com a garantia del servei es requerirà d’una fiança de 150 euros per bicicleta i reserva. 

Les reserves es poden realitzar a través de la pàgina web oficial de la Girocleta, www.girocleta.cat, i permet obtenir una bicicleta de manera automàtica o reservar-la amb una antelació màxima de 30 dies. Per fer-ho, l’interessat només haurà d’incriure’s a la pàgina web i rebrà un codi per correu electrònic que haurà d’introduïr a les pantalles disponibles a totes les estacions de Girocleta i escollir quina bicicleta vol utilitzar. 

El maig passat, fa gairebé un any, l’Ajuntament de Girona va anunciar que ja hi havia 2.000 persones abonades al servei. Davant d´aquestes dades, l´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assenyalar que “l´èxit de la Girocleta es complementa amb l´aposta per la mobilitat sostenible que fem des de l´Ajuntament de Girona, per exemple, amb la construcció també de nous carrils bici que travessaran la ciutat de nord a sud i d´est a oest”. Efectivament, així ha estat. 

Actualment, la tarifa de les persones abonades és de 30 euros anuals, que permeten fer ús del servei gratuïtament els 30 primers minuts de cada viatge. Passada la mitja hora, l’usuari paga 50 cèntims per cada fracció de 30 minuts amb un màxim de 2 hores en total. El servei continua estant operatiu cada dia de l’any entre les sis del matí i la una de la matinada. 

Recordem que la Girocleta es va posar en funcionament el 25 de setembre del 2009, ja fa 7 anys, amb l’Alcaldessa Anna Pagans. Actualment s’ha convertit en un servei més de la ciutat, molt utilitzat per gent de totes les edats i que satisfà una necessitat a la que fins aquell moment no se li havia donat resposta.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars