Disseny, arts escèniques i multimèdia, protagonistes del projecte de l’ERAM i la UdG a Temps de Flors

L’Escola Universitària ERAM (ERAM-UdG), la Universitat de Girona (UdG) i l’escola superior de moda Qstura s’han unit a més de 50 dissenyadors de tot el món per reflexionar sobre l’educació a través de la imatge. Sota el lema Fem florir l’educació, l’ERAM-UdG, la China Europe International Design Culture Association CEIDA i el professor Chang Sik Kim de San Jose State University (Estats Units) han treballat en una exposició amb 50 cartells creats per dissenyadors i dissenyadores de prestigi internacional. L’exposició es podrà veure del 7 al 15 de maig al claustre de Sant Domènec de la Universitat de Girona. Està comissariada per Lia Vilahur Chiaraviglio i Chan Sik Kim i es realitza simultàniament a les ciutats xineses de Zheng- zhou i Shangai.

Fem florir l’educació és una mostra que permet repensar el paper del disseny i l’educació visual en la formació per a un futur millor compartint valors ètics i bones pràctiques en la comunicació gràfica, amb un missatge transgressor i positiu sobretot pensat per la generació més jove. La inauguració de la instal·lació tindrà lloc el dissabte 7 de maig a cinc de la tarda, amb la presència amb el director de CEIDA, Martin Liu; els comissaris de l’exposició, Lia Vilahur Chiaraviglio i Chan Sik Kim; el director de l’ERAM-UdG, Miquel Bisbe; la directora de Qstura, Sílvia Castelló; i la delegada del rector per als Centres Adscrits de la Universitat de Girona, Pilar Marquès.

L’acte comptarà amb una taula rodona sobre el tema i continguts de l’exposició. A continuació, tindrà lloc l’espectacle Roselles a la testa, creat i dirigit per Agnès Monferrer, Aïna Rovira, Jordi Duran, i amb la participació d’estudiants d’artsescèniques de l’Escola Universitària ERAM-UdG i amb la participació de Qstura, que han elaborat el vestuari. Roselles a la testa és una peça breu en tres actes que gira al voltant de tres temes musicals: Drones, del grup Muse; Cançó 7a en colors, de Pau Riba; i la cançó tradicional bretona Les loups. Aquestes peces, obren la porta a un viatge, a un homenatge a la vida i els seus cicles, als naixements i als renaixements. L’espectacle vol posar de manifest que l’educació des de la creativitat, en qualsevol dels àmbits, té una gran capacitat per fer que les persones floreixin.

Artistes internacionals

Entre els artistes procedents de més de vint països que participen en la instal·lació, destaca la presència del Premi Nacional de Disseny Espanyol 2022, Isidre Ferrer, un dels professionals més destacats en el panorama del disseny actual. El muntatge també compta amb el reconegut dissenyador català Andreu Balius, pioner en el disseny digital de tipografies a l’Estat; la professora associada a l’ERAM-UdG, Carolina Trèbol, que ha treballat per Andergraun Films, Google Web Fonts, Fundació FC Barcelona, Museu d’Història de Catalunya i Bòlit. Centre d’Art Contemporani de Girona, entre d’altres.

Del panorama internacional, destaca el dissenyador polonès, Piotr J.Kunce, autor de més de 20 grans exposicions individuals a països com Bèlgica, Brasil, Xile, Finlàndia, França, Iran, Mèxic, Alemanya, Eslovàquia, Ucraïna i Estats Units. Procedent d’Israel, també participarà al muntatge el professor universitari Kobi Franco, guanyador del premi a l’excel·lència pel Type Director Club 2022.

El professor al Departament de Disseny Visual de la Universitat Gachon (1988-2018) i de la que va exercir com a degà de la Facultat d’Art i Disseny, Ki-heun Shur, també exposarà el seu cartell en aquest projecte. És autor de més de 2.000 llibres i nombroses publicacions. A més, ha estat president de la Societat Coreana d’Art i Disseny (2012-2014) i president de l’Associació de Disseny d’Informació Visual de Corea (2006-2007). Va guanyar els Korea Design Awards (Geunjeong Packaging, Medal for Merit, 2015) i el Korea Culture and Art Award (Categoria Art, President Award, 2008)

El reconegut artista i dissenyador de Shangai Liu Xin completa la llarga llista d’autors que formaran part del projecte. És professor associat, mestre tutor de l’Acadèmia de Belles Arts de Xangai, i membre del Ministeri d’Educació Expert en Avaluació de Centres de Grau. Finalment, també també s’ha comptat amb joves dissenyadors d’èxit com Patrycja Longawa, Naandeyé García Villegas o el Viktor Kovalenko.

  • No comments yet.
  • Add a comment

    També et pot interessar...

    al dia!

    Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

    PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


    Els més populars