Descobreix totes les novetats del 64è Girona, Temps de Flors

Un any més Girona es torna a omplir de flors durant el Girona, Temps de Flors, una exposició amb 64 anys d’història que s’organitza amb la participació de la societat gironina. Enguany es podrà gaudir de l’exposició de l’11 al 19 de maig.

L’esdeveniment, un dels més singulars i atractius de la ciutat, presenta durant 9 dies més de 170 projectes florals en un itinerari configurat per monuments, patis privats, jardins històrics i racons emblemàtics. Enguany destaquem l’obertura de nous espais, com ara el fossat de la Catedral, alguns carrerons i places del Barri Vell.

Un seguit d’activitats culturals i una oferta gastronòmica i d’oci innovadora completen la proposta de Temps de Flors durant aquests dies.

 

Un Girona, Temps de Flors més accessible

Girona treballa dia a dia per ser una ciutat inclusiva de la qual tothom, ciutadania i visitants, independentment de les seves condicions, pugui gaudir. Amb aquest objectiu de fons, i per primera vegada, s’integren en el plànol del festival dos circuits accessibles.

Un dels recorreguts està pensat per fer-lo en vehicles motoritzats adaptats a persones amb mobilitat reduïda, mentre que l’altre circuit vol facilitar l’accés a les persones amb cadira de rodes.

 

La gastronomia durant Temps de Flors

Per Girona, Temps de Flors, els establiments de restauració i oci nocturn de la ciutat proposen una engrescadora oferta gastronòmica i d’oci amb les iniciatives #Gastroflors i Flors de Nit, dues propostes que ofereixen especialitats amb les flors com a protagonistes. Així mateix, diferents establiments d’allotjament ofereixen promocions especials durant aquests dies.

De l’11 al 19 de maig, diferents establiments adherits a l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona presenten, amb la iniciativa #Gastroflors, menús i especialitats en els quals les flors són un ingredient destacat. Hi haurà multitud de propostes gastronòmiques creatives per tastar durant aquests dies entre les quals destaquen les del D.O. Girona, el Savoy o el Cua de Gall.

 

Els 9 dies de Temps de Flors

Durant els dies de Temps de Flors, Girona ofereix a visitants i ciutadania la possibilitat de contemplar una ciutat diferent amb espectaculars projectes florals, entrar en molts patis privats que durant la resta de l’any es mantenen tancats i deixar-se sorprendre amb racons i edificis emblemàtics de la ciutat que mostren aquests dies una aparença original. També és un bon moment per participar en activitats culturals, fires i concursos o degustar plats i productes innovadors en què les flors són protagonistes.

L’exposició està oberta durant nou dies, de 10 del matí a 10 del vespre, i ofereix la possibilitat de passejar-se de nit per la mostra els dos dissabtes i el dimecres (fins a les 12 de la nit). Durant aquests dies, voluntariat i brigades municipals continuen tenint cura dels projectes, i reguen i fan el manteniment de flors, plantes i materials.

 

La continuïtat del “Pla V”

Seguint amb la línia engegada l’any passat d’obrir-se a la natura, aquesta 64a edició de Girona, Temps de Flors amplia la proposta del “Pla V” estrenant el projecte “Pla V. Temps off”. Aquesta iniciativa proposa descobrir espais naturals de descans al voltant de l’itinerari floral per tal de reposar enmig del recorregut dels projectes. Concretament, s’han adequat espais a la zona del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, a Can Colomer, a la Mina i a la Torrassa.

 

Foto: Jordi Ribot Puntí

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars