Reprogramen el concerts suspesos per Sant Narcís: descobreix els concerts d’aquest desembre

L’Ajuntament de Girona ha reprogramat tots els concerts que es van suspendre durant les festes de Sant Narcís. Es tracta d’onze actuacions musicals que s’havien d’haver fet a finals d’octubre i que finalment es faran entre el 6 i el 18 de desembre a l’Auditori de Girona.

Tots els concerts reprogramats a l’Auditori de Girona tindran una forta càrrega solidària, ja que des de l’Ajuntament de Girona es posa en marxa una campanya de suport econòmic al món cultural. De forma simbòlica i solidària, cada entrada tindrà un preu de 3 euros. Els tiquets es podran adquirir a partir de demà, divendres dia 27 de novembre, a les 12h del migdia en aquesta pàgina web.

 

Programa complet

Diumenge 6 de desembre

12h
Orelles de Xocolata
ORELLES DE XOCOLATA PRESENTA “AVUI FEM POP”

El pop no és només un animal del fons del mar, també és un estil de música. Voleu saber com sona una banda de pop? A través de la descoberta dels mites d’aquest estil i de dues divertides dives del pop, ens endinsem en els secrets i les curiositats de les estrelles d’una banda: quin instrument va revolucionar la música perquè pot fer tots els sons? Només la bateria porta el ritme? Com distingir una guitarra d’un baix?

Els espectacles de la companyia Orelles de Xocolata, produïts per l’associació cultural Orella Activa són una experiència de concert en directe i interactiu per a tota la família. La companyia es va crear l’any 2013 amb l’objectiu d’oferir espectacles familiars de qualitat. Amb “hits” històrics com a fil conductor, nens, nenes, pares, mares i tota la família gaudeixen plegats de la música i alhora descobreixen els seus secrets.

19h

La Moderna

L’any 2017 neix La Moderna Big Band, un projecte pedagògic de l’Escola de Música Moderna de Girona (La Moderna). La seva base és el treball del repertori clàssic de big bands com les de Duke Ellington o Count Basie, amb la particularitat d’obrir-se, també, a nous llenguatges més moderns i actuals. Sota la direcció d’Eduard Prats, enguany ha assumit un nou repte: retre homenatge a la big band amb arrels empordaneses “The Gramophone Allstars Big Band” a través d’un recorregut pels seus grans èxits d’inspiració jamaicana, reggae i soul.

Rambalaya

Rambalaya és una banda liderada pel bateria Anton Jarl, principal compositor de la majoria de cançons, completada originalment per Jonathan Herrero a la veu, Héctor Martín a la guitarra, Matías Míguez al baix, i Fernando Tejero al piano i el Hammond, i a la que ara s’han afegit els vents d’en Pol Prats, saxo tenor y baríton, i en David Pastor, trompeta, per donar forma a un disc homònim que dona continuïtat a l’EP que publicaren fa tot just un any i mig, encara sota el nom de The Ramblers.

Més que solvents en la composició, i sobrats de perícia instrumental, un autèntic all-star de músics donen naixement a aquest projecte com a complement a la seva presència en grups com Los Mambo Jambo, A Contra Blues, Koko-Jean & The Tonics o Los Saxofonistas Salvajes, i ho fan buscant ampliar els horitzons que sempre han caracteritzat la seva música. Opten per la lluminositat i la superposició d’estils, i la jugada els hi surt fantàstica: aconsegueixen un sorprenent equilibri entre el so clàssic i l’actual.

Amb el Rhythm & Blues dels 50 i els 60 com a base, el grup sona perfectament contemporani a peces tan excelses com «Bootlegger Man», «Chip On Your Shoulder» o «Talking To Myself», amb un component cinematogràfic, una altra de les característiques de la seva música, que es va emfatitzant per la magnífica producció del sempre infal·lible Dani Nel·lo. Un disc d’aquells que són difícils d’oblidar perquè estan destinats a romandre molt i molt temps al costat del teu reproductor de música.

Dilluns 7 de desembre

12h

Landry El Rumbero

Landry el Rumbero ens proposa conèixer la rumba tradicional catalana amb cançons pròpies i versions. El seu espectacle inclou jocs que conviden a participar als espectadors i es converteix en un espai d’intercanvi que repassa els trets característics d’aquest gènere musical.

Amb l’ajuda del seu inseparable amic, el Perret, faran moure a petits i grans a ritme del ventilador.
Landry el Rumbero ha publicat tres treballs discogràfics. El més nou, “Ets especial”, és l’aposta més personal de l’artista, que en un format de banda de Rumba Catalana arriba a tot el públic familiar gràcies a un seguit de cançons amb un missatge propi que farà ballar a tots per igual.

19h

El Petit de Cal Eril

Sabem que l’expansió accelerada de l’univers no s’explicaria sense la presència d’una misteriosa energia fosca. Una energia que s’intueix, que ha d’existir però que ningú ha pogut percebre mai.
El Petit de Cal Eril se suma a aquesta hipòtesi amb un nou recull de cançons que travessen el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable. Com les esferes blaves que en presideixen la portada.

El nou disc “Energia fosca” entra en íntima col·lisió amb els immediatament precedents “La força” (2016) i el celebrat “ ” (2018).
Ve a arrodonir un cicle de creixement forjat des de la base per un grup que defensa el seu projecte en primera persona, des de la trinxera i amb la màxima tenacitat: sense parar de tocar en directe i amb un inusitat ritme de producció de discos.

Chaqueta de chándal

Chaqueta de Chándal arriben per primer cop a l’Auditori de Girona per presentar els seu primer disc Gimnasia Menor. Són l’Alfonso, la Natalia i en Guillem i d’ells n’expliquen moltes coses: per posar alguns exemples, es diu que són un encreuament ortopèdic entre Neu!, La Polla Records y Los Brincos i també que és una música ideal per escoltar tallant cebes o fent Spinning.

Un autèntic fenomen revelació a l’escena musical catalana dels darrers temps amb el seu demolidor primer treball.

Dimarts 8 de desembre

12h

Reggae per Xics

Reggae per Xics ens presenten el seu espectacle “Ballant damunt la lluna”, que amb el combustible dels ritmes jamaicans, farà viatjar el públic més enllà de les estrelles.
La nova Gira suposa l’estrena del 4t disc del grup, on continuen arranjant cançons del repertori tradicional infantil i, per primera vegada, també hi incorporen composicions pròpies. Partint de l’estació espacial “Kingston“ i amb l’ajuda del coet RPX-1 visitaran diversos plantes descobrint cançons, ritmes i instruments en un viatge interestel·lar ple de música i diversió.

Reggae per Xics va néixer fa 8 anys de la mà de The Penguins, una banda de 10 músics que amb 4 discs i centenars de concerts mantenen la seva proposta on música, humor i pedagogia es donen de la mà per a fer que un concert de Reggae per Xics esdevingui una experiència inoblidable per totes les edats. Durant aquests anys han tocat en centenars de sales, teatres i festivals d’arreu, a més de guanyar un premi ARC en la categoria de “Millor espectacle per al públic infantil i familiar” l’any 2015.

19h

Les Anxovetes

Les Anxovetes són un grup d’havaneres nascut l’estiu del 2013 a Girona. Cantat íntegrament en femení, el grup està format per Tona Gafarot (veu greu), Montse Ferrermoner (veu aguda/mitja) i Marta Pérez (veu aguda/mitja), així com pel contrabaixista Xevi Pasqual, el guitarrista Salva Gallego i el tècnic de so Xevi Salvatella, els seitons del grup. Les Anxovetes ofereixen el repertori d’havaneres clàssic i tradicional, el mariden amb una bona guitarra i un bon contrabaix, hi afegeixen un ingredient bàsic: el tècnic de so, i canten amb frescor i sinceritat, assaborint cada tema. I tot amb el seu punt de salabror! Pesqueu-les!

David Mauricio

Després de publicar el seu primer àlbum “Ocells perduts” l’octubre del 2017, David Mauricio torna amb “El fruit vermell”, el seu segon treball discogràfic. Sota la producció de David Soler, l’artista gironí s’endinsa en un pop més elèctric, amb noves sonoritats i textures, donant forma a un segon disc més conceptual i definit.

Divendres 18 de desembre

19h

Ana Tijoux

Ana Tijoux, cantautora franco-xilena de gran prestigi internacional, arriba per primer cop a Girona. Filla d’exiliats xilens de la dictadura de Pinochet, és la cantant xilena que protesta a ritme de hip hop. Des de la seva terra al món sencer.

Compositora, lletrista, arrangista i guanyadora d’un Latin Grammy i col·laboradora habitual d’artistes com Jorge Drexler o Julieta Venegas els mitjans internacionals no han passat per alt la seva trajectòria artística fins avui. The Rolling Stones la va nomenar “la millor rapera en castellà”. En paraules de The New York Times “Tijoux és la resposta llatinoamericana a Lauryn Hill” i per Newsweek és la “rapera llatinoamericana més important de l’escena internacional”.

Amb gairebé 1 milió de reproduccions mensuals a Spotify i més de 55 milions de reproduccions de les seves cinc cançons més populars, les xifres també l’avalen. Les seves cançons formen part de les bandes sonores de sèries com Breaking Bad o Broad City.

Més enllà de la seva aclamada qualitat com artista, la seva sinceritat, honestedat i principis han fet que grans noms de la música com Thom Yorke (Radiohead) i Iggy Pop s’hagin afegit a la seva llarga llista de seguidors.

Ciudad Jara

Ciudad Jara és el nou projecte de Pablo Sánchez, el que ha sigut durant més de 10 anys cantant i compositor de banda valenciana La Raíz. Ciudad Jara va irrompre el mes de febrer amb el seu àlbum debut, ‘Donde Nace el Infarto’. Un treball que ens va permetre viatjar per diferents estils com el rock, el rap, el pop o la cançó d’autor, amb una sensibilitat per la poesia i cançó popular i que ha vingut a mostrar-nos al Pablo Sánchez més personal.

Ara, la banda valenciana arriba a Girona, on ens oferiran el seu espectacle en format més acústic.

 

  • No comments yet.
  • Add a comment

    També et pot interessar...

    al dia!

    Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

    PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


    Els més populars