Tota la informació de la Cavalcada dels Reis Mags 2020

El Nadal ja s’acaba… i tot i que els petits no vulguin tornar al “cole”, encara queda un esdeveniment que els hi torna la il·lusió: la tradicional cavalcada de Reis, que alhora posa fi a les activitats de la programació nadalenca de la ciutat.

La cavalcada de Reis de Girona d’aquest diumenge, dia 5 de gener del 2020, arribarà fins al carrer d’Emili Grahit. La rua sortirà, com cada any, des del passeig del General Mendoza a les 18.30 h i està previst que arribi a la plaça del Vi al voltant de les 20 h, on els tres Reis llegiran el pregó de benvinguda a la ciutat.

Tota la programació

El campament dels tres Reis (16h – 18h)

Prèviament a la cavalcada, de 16 a 18 h, els Reis d’Orient instal·laran el seu campament als jardins de les Pedreres amb l’objectiu que els nens i les nenes de Girona els puguin veure d’una manera més directa i natural, sense l’ordre necessari que imposa la desfilada.A les 18 h baixaran a peu pel passeig de Fora Muralla, la pujada de les Pedreres, el carrer del Carme i la passera de l’Alferes Huarte per arribar al punt de partida de la rua: el passeig del General Mendoza. Com cada any, a les 16 h, es faran també dues precavalcades des del Centre Cultural La Mercè fins a la rambla de la Llibertat.

Cavalcada de Reis (18:30 h – 20h aprox)

Obren la cavalcada els heralds de Girona a cavall, juntament amb el porrer i l’àliga. Tot seguit desfilen els tres missatgers cadascun dels quals porta l’escut d’un dels reis. Darrere seu, vénen els músics que donen pas a la carrossa dels magistrats, que són els que llegeixen les cartes que els han portat els carters i els secretaris dels carrers. I, a continuació, desfilen, una darrere l’altra, les tres comitives dels reis per aquest ordre: la comitiva del rei Melcior, la del rei Gaspar i, finalment, la del rei Baltasar.

El recorregut de la comitiva, després de la sortida des del passeig del General Mendoza:

     1. Carrer d’Ultònia
     2. Carrer del Migdia
     3. Carrer de la Creu 
     4. Carrer d’Emili Grahit 
     5. Joan Maragall
     6. Plaça de Pompeu Fabra
     7. Gran Via de Jaume I
     8. Avinguda de Sant Francesc
     9. Lateral nord de la plaça de Catalunya 
     10. Pujada del pont de Pedra 
     11. Plaça del Vi.

***Amb motiu de la cavalcada, la muralla de Girona estarà tancada al públic tot el dia i la passera de l’Alferes Huarte es tallarà a partir del migdia.

Organitza: ASSOCIACIÓ DE JESÚS CRUCIFICAT – MANAIES DE GIRONA
 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars