Així serà el nou Mercat del Lleó

L’Ajuntament de Girona ha començat a donar forma al nou Mercat del Lleó. Amb la intenció de revitalitzar aquest espai tan emblemàtic, s’està treballant en una remodelació completa que reforci el seu paper en el comerç i l’economia de la ciutat.

Per començar, s’ha obert el concurs per redactar el pla d’usos del mercat. Aquest document serà clau per dissenyar el projecte executiu de les obres de millora.

“La nostra aposta pels mercats municipals és estratègica per impulsar el consum local de proximitat. Això ofereix qualitat tant als veïns com als visitants, i potencia l’economia local basada en el comerç”, ha destacat Gemma Geis i Carreras, vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica.

Un dels aspectes més interessants que es consideraran és el nombre de parades i la seva superfície, així com la possibilitat que tinguin un obrador propi o espais de degustació. A més, es volen crear espais per a aules gastronòmiques i showcooking, i aprofitar les terrasses superiors per a zones de lleure, descans i restauració.

El nou mercat també vol respondre a les necessitats dels clients actuals, estudiant la instal·lació de taquilles refrigerades per guardar les compres, la venda en línia, les comandes per telèfon i fins i tot un servei de carrets de compra propis del mercat.

Altres elements clau seran la gestió dels punts de sortida de fums, d’aigua i d’evacuació, la localització de neveres i cambres de fred, la generació i emmagatzematge de gel, les zones comunes per a la manipulació d’aliments i obradors, les àrees de neteja, i els sistemes de climatització, ventilació i generació d’energia.

Amb aquesta remodelació, el Mercat del Lleó es prepara per convertir-se en un espai modern i funcional, adaptat a les noves necessitats dels gironins i visitants.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars