Dues noves estacions de tren a Girona. On? Com? Quan?

Un document, aprovat l’any 2010 recollia la proposta perquè Girona tingui dos baixadors del tren convencional al nord i al sud de la ciutat quan a la Generalitat hi governava el tripartit. Però fins ara, com ha subratllat l’alcaldessa, Marta Madrenas, només constava per escrit. Ara, l’Ajuntament conjuntament amb la Generalitat vol fer-ho realitat.

El primer d’aquests baixadors se situarà al barri del Pont Major i l’altre, al sector del Mas Gri-Avellaneda.

Aprofitant una conferència al Cercle d’Infraestructures, l’alcaldessa de Girona ha reclamat al Govern recuperar el projecte, que apareix al Pla Director Urbanístic del Sistema Urbà de Girona.

“Estem parlant d’una obra sostenible, i no pas faraònica, que afavorirà la mobilitat i ens permetrà relligar el nord i el sud de la ciutat”. Marta Madrenas

El secretari d’Infraestructures, Ricard Font, que ha assistit a la ponència, ha assegurat que el projecte té “tot el sentit” i que al setembre n’encarregaran l’estudi de viabilitat.

L’alcaldessa ha fet incís en què l’impuls de la Rodalia de Girona (que ha permès millorar freqüències i estendre els recorreguts fins a Blanes) és una oportunitat per desencallar els dos baixadors. Un se situaria al barri del Pont Major; i l’altre, al sector del Mas Gri-Avellaneda.

Madrenas ha volgut puntualitzar que en cap cas s’està parlant d’una “obra faraònica”, perquè la inversió és relativament petita, i el retorn que se n’obtindria seria gairebé immediat. “Ens permetria relligar el nord i el sud de la ciutat i impulsar la mobilitat amb transport públic en comptes del vehicle privat; afavoriria no només els gironins, sinó també la gent que ve de fora”, ha dit l’alcaldessa.

A més de posar damunt la taula la proposta dels dos baixadors, Marta Madrenas també ha fet una altra reclamació pel que fa a l’estació de mercaderies que hi ha al sector de l’Avellaneda, considera que a dia d’avui, aquesta infraestructura és “inútil”, perquè les empreses no l’utilitzen per moure càrrega, i ha reclamat que es pugui recuperar l’espai per a la ciutat.

Madrenas també ha recordat que, precisament, l’entrada sud serà allà on es concentrarà el creixement en els propers anys. Entre d’altres, amb la instal·lació de la nova Clínica Girona, que permetrà començar a reconvertir l’estampa de naus abandonades que té la façana de la carretera Barcelona.

Finalment i durant el torn de preguntes de la conferència al Cercle d’Infraestructures, Madrenas també s’ha referit a un altre dels projectes que recull el Pla Director Urbanístic del Sistema Urbà: la construcció d’un tramvia a la ciutat. L’alcaldessa ja ha dit que el projecte s’ha aparcat, i més tenint en compte la situació de crisi, i que l’aposta passa ara “per aprofitar allò que ja tenim”, en referència a posar els dos baixadors a la línia de tren convencional.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res