Tots sabem que quan arriba el 23 d’abril, és la millor ocasió per encetar un bon llibre. Des de Girona Secreta us volem recomanar 6 llibres de temàtiques diverses per regalar (o demanar que us regalin) aquest Sant Jordi 2017.
1. “El desorden que dejas” – Carlos Montero (2016)
Thriller psicològic protagonitzat i relatat en primera persona per la Raquel, una jove professora de literatura en hores baixes que accepta una suplència en un institut al poble de Novariz. En el seu primer dia de treball, la jove s’assabenta que Elvira, la seva predecessora, s’ha suïcidat i en finalitzar les classes troba en la seva bossa una nota que diu: «I tu quan trigaràs a matar-te?». Decidida, la Raquel intentarà esbrinar qui està darrere d’aquesta amenaça, i inevitablement començarà a obsessionar-se amb l’antiga professora. Què li va passar? Què la va portar a la depressió si els alumnes l’adoraven? Realment es va suïcidar o algú va acabar amb la seva vida?
2. “Et donaré tot això” – Dolores Redondo (2016)
L’autora de la trilogia del Baztán en aquesta nova novel·la s’allunya de la misteriosa Vall navarresa per ambientar la seva historia a un poblet de Galicia. A l’escenari majestuós de la Ribeira Sacra, l’Álvaro té un accident que acabarà amb la seva vida. Quan en Manuel, el seu marit, arriba a Galícia per reconèixer el cadàver, descobreix que la investigació sobre el cas s’ha tancat massa ràpid i la mort de l’Álvaro no sembla tan accidental… .
3. “Nosaltres dos” – Xavier Bosch (2017)
És possible l’amistat entre un home i una dona?
En Xavier Bosch ens presenta una novel·la on dos amics de la universitat, en Kim i la Laura posen a prova la seva amistat. Ell, seductor i despreocupat, és fill d’un hoteler del passeig de Gràcia de Barcelona. Ella, de Banyoles, és senzilla, idealista i sap que la vida es basa en els detalls.
4. “Confabulación” – Carlos del Amor (2017)
Un home jove, després d’un viatge de treball, descobreix certes confusions en la seva vida. Un succés que ha protagonitzat, un assassinat, no sembla que tingui cap repercussió en el seu moment a dia. Una visita al metge li confirma que sofreix una malaltia: confabulació. Una espècie d’antimemòria que fa que el seu cervell no guardi records i els fabriqui. A partir d’aquí, Carlos de l’Amor teixeix una novel·la en la qual la vida real i la vida fabricada van cadascuna pel seu compte, però potser puguin confluir en algun moment. Com es viu quan desconeixes què t’ha ocorregut de debò?
5. “La Química” – Stephenie Meyer (2017)
Un dels exemplars més venuts fins el moment on una exagent que fuig de l’organització en la qual treballava haurà d’acceptar un últim cas per netejar el seu nom i salvar la vida. Havia treballat per al govern dels Estats Units, encara que gairebé ningú no ho sabia. Com a experta en el seu camp, ella mateixa era un dels secrets més ocults d’una agència tan clandestina que ni tan sols no té nom fins quevan considerar que els feia nosa i van anar-la a buscar sense avisar.
Ara poques vegades es queda al mateix lloc o utilitza el mateix nom durant gaire temps. Ja han mort l’única persona en qui confiava, però sap alguna cosa que la continua convertint en una amenaça. La volen morta, i de seguida.
6. “La Verdad Sobre el Caso Harry Quebert” – Joël Dicker (2013)
Tot i que ja fa 4 anys des de que el llibre es va publicar per primera vegada, no volem deixar de recomanar-lo. No som crítics literaris -ni ho pretenem-, però després d’haver llegit aquesta novel·la, podem dir que es un llibre excepcional, que atrapa al lector desde la primera pàgina i és per això que us animem a llegir-lo.
En 2008, Marcus Goldman, un jove escriptor, visita al seu mentor – en Harry Quebert, autor d’una aclamada novel·la- i descobreix que aquest va tenir una relació secreta amb Nola Kellergan. Poc després, en Harry és arrestat i acusat d’assassinat en trobar-se el cadàver de Nola enterrat en el seu jardí. Marcus comença a investigar i a escriure un llibre sobre el cas. Mentre busca demostrar la innocència d’Harry, una trama de secrets surt a la llum. La veritat només arriba al final d’un llarg i intigant recorregut.
Add a comment