Torna l’encesa de les llums de Nadal a Girona

L’Ajuntament de Girona ha recuperat enguany el tradicional acte d’encesa dels llums de Nadal de la ciutat i donarà el tret de sortida de la campanya nadalenca demà a la tarda. L’any passat, l’activitat es va suspendre per la crisi sanitària. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà el moment àlgid de la celebració, que tindrà lloc a partir de les 17.50 h a la plaça de Catalunya, amb la il·luminació de l’arbre de Nadal. Com a novetat, enguany l’esdeveniment es podrà seguir en directe per TV Girona i també de forma telemàtica a través del web municipal.

Les activitats començaran una estona abans, a les 17.15 h, amb una cercavila de la Girona Marxing Band que començarà al carrer de la Creu (cantonada amb el carrer del Migdia), seguirà pels carrers del Migdia i de Tomàs de Lorenzana, la plaça de Miquel Santaló, el carrer de Joan Maragall, i la plaça de Catalunya. Després de l’encesa de llums hi haurà una cantada de nadales a càrrec de l’alumnat de l’Escola de Música Moderna de Girona.

A continuació, com és habitual, la Girona Marxing Band continuarà la cercavila des de la plaça de Catalunya per arribar a la plaça de la Independència, on es farà un berenar popular amb motiu de l’inici del Mercat de Nadal. En cas de pluja, el berenar es farà sota les voltes, a la cantonada amb el pont de Sant Agustí.

“Estem recuperant moltes activitats després de la pandèmia, i volem que aquestes festes de Nadal tornin a ser especialment viscudes tant per tota la ciutadania de Girona com també per la gent que ens ve a visitar. Per això volem que els carrers llueixin, que el comerç sigui ben viu, i que aquest Nadal sigui un pas més en la recuperació econòmica de la ciutat”, ha explicat la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

Precisament pel que fa a l’enllumenat nadalenc, aquest any s’il·luminaran fins al dia 6 de gener un total de 117 espais diferents de Girona repartits en 31 sectors: Barri Vell, Meracadal, Carme, Eixample Nord, Eixample Sud, Sant Narcís, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, les Hortes, Sant Daniel, Torre Gironella, Pedreres, Font de la Pólvora, Vila-roja, Gavarres, Palau, Montilivi, Avellaneda, La Creueta, Pedret, Pont Major, Muntanya de Campdorà, Pla de Campdorà, Sant Ponç, Fontajau, Taialà, Germans Sàbat, Domeny Nord, Domeny Sud, Montjuïc i Mas Xirgu.

L’objectiu de la instal·lació de la il·luminació nadalenca és promoure la dinamització del comerç, alhora que es fomenta també la vertebració urbana i la cohesió social. El valor estètic, la innovació i l’ús de noves tecnologies vinculades a l’eficiència energètica i a la ciutat intel·ligent són elements centrals per aconseguir un enllumenat nadalenc singular a Girona.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars