La tercera edició de “Notes al parc” portarà la música en viu a més barris que mai

El cicle tindrà lloc en vuit espais diferents ubicats a Sant Narcís, Santa Eugènia, l’Eixample, Pla de Palau, la Devesa-Güell, les Pedreres, Montjuïc i el Barri Vell de Girona. La iniciativa s’allargarà tot el juliol i les actuacions es faran majoritàriament a les 20 h de cada dijous i dissabte del mes.

El cicle de música als parcs i jardins de la ciutat “Notes al parc” arriba a la tercera edició amb més actuacions als barris que mai i amb una programació més àmplia per estendre la cultura a tota la ciutat i a tots els públics. El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el director de l’Espai Marfà, David Ibánez,han presentat avui totes les novetats d’aquesta nova edició de la iniciativa.

En aquest sentit, enguany el cicle tindrà lloc en vuit espais diferents de Girona: el Castell de Montjuïc (Montjuïc), la plaça de l‘Assumpció (Sant Narcís), el parc de Núria Terés i Bonet (Santa Eugènia), el jardí de l’Àngel (Barri Vell), el parc de les Pedreres (Pedreres), el parc del Migdia (Pla de Palau), el parc Central (Eixample) i el parc de la Devesa (Devesa-Güell).

Amb l’objectiu d’oferir les millors condicions per als artistes i el públic, a més, el calendari d’actuacions també s’amplia i els concerts es faran cada dijous i cada dissabte del mes de juliol, a les 20 h. Com a excepcions, el diumenge dia 21 de juliol hi haurà un concert matinal a càrrec de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, i el dimecres dia 24 de juliol, una actuació de Biflats.

“La iniciativa ‘Notes al parc’ és una aposta per la difusió de la cultura i, concretament, per la música en viu alhora que fomenta el talent i el treball dels joves creadors”, ha explicat el regidor Carles Ribas.

La programació, que és especialment transversal i diversa, inclou nou formacions musicals, totes vinculades a les comarques de Girona i d’estils que van des de la música clàssica a les músiques més modernes. Encetarà el cicle Duo Kaeli amb una inhabitual combinació de viola i contrabaix. Les actuacions de clàssica seguiran amb la música antiga dels Ensemble Permotio, que duran un repertori centrat en el classicisme d’autors com Mozart, Haydn, Martín i Soler o Paisiello; amb el quintet de vent fusta de Bärhof Quintet i amb el concert del projecte pedagògic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Pel que fa a les músiques modernes, el cicle oferirà un primer concert amb mescla de salsa, rap i hip-hop de la mà de la formació femenina Karamba. Seguirà la programació el jove músic francès Stene Moshka, encarregat d’aportar una combinació que anirà des del vell blues americà fins a una explosió de soul i rock’n’roll. Per la seva banda, presentaran nous treballs la cantautora empordanesa Rusó Sala, que ha tret el disc Desirem en companyia dels músics Míriam Encinas i Aleix Tobias, i la cobla Biflats, que arriben a Girona amb el seu segon treball discogràfic sota el braç. El grup, que va participar l’any 2017 en el Programa d’Acompanyament Artístic de l’Espai Marfà, oferirà una fusió de sonoritats catalanes, ritmes balcànics i actitud festiva. El cicle clourà amb un concert de la cantant d’origen sud-africà Karol Green i la seva música amarada de pop, arrels africanes i, sobretot, amor per la natura.

“Notes al parc” és una iniciativa de l’Ajuntament de Girona que va néixer fa dos anys amb l’objectiu d’oferir nous espais d’exhibició per a la música en viu, fomentar la cultura de proximitat i de barri, donar suport als grups emergents del territori i oferir una programació de proximitat i de qualitat a tots els públics de la ciutat.

Podeu consultar la programació i tota la informació del cicle al web: www.girona.cat/notesalparc

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars