L’Ajuntament de Girona presenta el projecte del metro: el GiMetro

Anys enrere, quan Girona va conèixer els primers detalls del projecte de l’arribada de l’alta velocitat a la ciutat, i, donada la necessitat de crear noves vies que atravesséssin la ciutat, un projecte que sempre va estar sobre la taula i, sobretot, a la boca de la gent, va ser l’arribada del metro a la capital gironina. En aquella ocasió no va ser així, però sembla que ara és el moment.

Ahir al vespre l’alcaldessa Marta Madrenas, juntament amb altres membres del consistori van presentar en roda de premsa l’avantprojecte de l’arribada del metro a Girona.

L’avantprojecte inclou un total de quatre línies de metro que confluirien a l’Avinguda Ramon Folch, on sota el neuràlgic punt de Correus hi neixerà una gran estació subterrània que es convertirà en el centre de la ciutat.

El GiMetro abarcarà el mateix territori que actualment la línia d’autobusos, arribant a sortir del territori estrictament de la ciutat per arribar a les poblacions del voltant.

Primers mapes del projecte GiMetro

Aquest nou projecte per a la ciutat vol convertir-se també en un referent mundial del transport urbà intel·ligent i sostenible, intentant convertir Girona en una ciutat verda sense cotxes al seu nucli urbà mitjançant opcions de transport públics útils i eficaços per a tots els seus ciutadans.

Així doncs, les quatre línies amb les que comptarà el GiMetro, sense tenir confirmades les estacions finals, seguiran el següent recorregut:

 • Línia A: Aiguaviva – Vilablareix – Mas Xirgu (nova Clínica Girona) – Av. Sant Narcís – Estació RENFE – Av. Ramon Folch – Fontajau – Sant Ponç – Pont Major – Sarrià de Ter
 • Línia B: Salt – Santa Eugènia – Sant Narcís – Eixample – Mercadal – Av. Ramon Folch – UdG (Les Àligues) – Sant Daniel
 • Línia C: Sant Gregori – Domeny – Germans Sàbat – Fontajau – Av. Ramon Folch – C/ del Carme – Parc Científic i Tecnològic – Vila-roja – Quart
 • Línia D: Fornells de la Selva – Avellaneda – Palau – UdG (Montilivi) – Eixample Sud – Emili Grahit – Av. Ramon Folch – Pedret – Montjuïc

Tot i això, l’alcaldessa va voler manifestar la voluntat d’escoltar la veu dels ciutadans per acabar de donar forma a aquest projecte, presentant també la pàgina web GiMetro, una plataforma on els veïns de la ciutat podran dir la seva i escollir democràticament detalls fonamentals d’aquest nou mètode de transport que canviarà, per complet, la vida a la ciutat.

Les obres del metro a Girona s’iniciarien aquest estiu i s’allargarien, previsiblement, durant uns cinc anys donada la intenció d’afectar el mínim possible en el dia a dia dels gironins.

La proposta presentada té un pressupost de 22.078.097,44 euros, dels quals 5.755.300,92 euros es destinarien a la creació de vies i 10.456.702 a la creació de les estacions. L’Ajuntament de Girona assumirà la part del projecte que estarà fora de l’àmbit de reposició de les obres del TAV.

Què us sembla aquesta revolució per a la ciutat de Girona? N’esteu a favor o en contra? Esciviu-nos la vostra opinió als comentaris!

 • Joan Lluch
  28/12/2018 at 11:52

  És una pena que una noticia així aparegui el 28 de Desembre. Seria una excel·lent iniciativa.

 • bertu canyes
  28/12/2018 at 13:18

  ja molaria, pero… 20M d’euros per fer 4 linies de metro i 40 estacions? que s’han fumat ?

 • robert duran castello
  28/12/2018 at 23:11

  sants innocents!

 • Paco Valero
  29/12/2018 at 16:33

  Sería estupendo

 • ROBERT SALIP
  30/12/2018 at 13:30

  Amb sembla una gran proposta ja qué la circulació cada día es pitxo, i hará amb la modificació de la carretera Barcelona seria molt bona proposta.

Add a comment

També et pot interessar...

al dia!

Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


Els més populars

No et perdis res