Per fi gaudirem de noves obres d’art a la ciutat

Sovint, quan anem pel carrer tot són presses, anem caminant, conduint o pedalejant capficats en els nostres pensaments i poques vegades ens parem a gaudir de les desenes d’obres d’art urbà que decoren i donen vida i personalitat a la ciutat.

D’altres de ben segur que sempre que pugeu pel Carrer del Portal Nou, per anar als cinemes Truffaut o per anar a la Universitat del Barri Vell us quedeu mirant aquell home-palmera que te un coll llarguíssim, o els ocells que s’alliberen d’una gàbia en forma de costelles. Doncs bé, totes aquestes obres (al voltant de 30) porten el nom d’artistes d’art urbà que formen part del Milestone Project, el Festival Urbà d’Art Contemporani que aquest any celebra la sisena edició.

Amb un plantejament renovat que comporta una reducció de propostes respecte l’edició passada però amb artistes convidats que treballen arreu del món i de reconeguda trajectòria. Es tracta d’Okuda San Miguel, conegut pels seus treballs geomètrics i coloristes, que pintarà un mural de 350 metres quadrats al carrer Caterina Albert; l’argentí Elian Cheli, que omplirà una façana de la plaça d’Espanya amb el seu art minimalista i abstracte i el col·lectiu Reskate Arts & Crafts, residents a Barcelona, amb un mural al carrer Sant Pau que canviarà de dia i de nit amb pintura fotoluminescent.

Milestone 2017

El festival urbà d’art contemporani, que es farà del 5 al 16 de setembre, compta també amb un debat que duu el títol de “La desconnexió de l’art” on hi seran presents el dissenyador i il·lustrador Xavier Mariscal, l’escriptora i artista gironina Alícia Kopf, Ignacio Castro Rey, doctor en Filosofia i co-director de Pensament a Milestone Project i l’Stefano Puddu Crespellani, format en filosofia del llenguatge que actualment desenvolupa una activitat variada en el món del disseny, l’art i la comunicació. Aquestes conferències tindràn lloc al Centre Cultural la Mercè el dissabte 9 de setembre a les 12:00h.

Un dels responsables del festival ha explicat que no només es tracta de “netejar la cara” d’algunes façanes amb art efímer sinó que també serveix per crear una nova iconografia a la ciutat, apreciada fins i tot pels mateixos veïns. I nosaltres no podem estar més d’acord.

Amb quina obra us quedaríeu? Nosaltres no ens posem d’acord… .

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res