Festival MOT 2022. Literatura i ruralitat

Aquest 2022 se celebra la vuitena edició del festival MOT, on el protagonista literari serà el món rural batejat amb el lema “Al camp. Literatura i ruralitat”. El certamen, que com cada any és organitzat per l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot, tindrà lloc del 17 al 19 de març a la sala El Torín d’Olot i del 24 al 26 de març a la Biblioteca Carles Rahola de Girona.

El MOT, dut a terme a les comarques gironines, s’ha constituït com un projecte que pretén acostar els escriptors als lectors a través de la divulgació literària. Es caracteritza per buscar l’excel·lència en la qualitat dels escriptors i la cerca de la connexió amb el públic. De manera anual, el festival posa sobre la taula un àmbit temàtic que serveix de fil conductor de l’edició i proporciona una programació d’actes literaris de personatges referents quant a la literatura i escriptura. El festival combina projectes com les Veus del Mot, el Pròleg del MOT o els clubs de lectura de les biblioteques públiques. Així mateix, també va encarat a un públic jove amb el MOT INS, un subprojecte d’experiències literàries per a alumnes de secundària i batxillerat. Compta amb el suport d’entitats com la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Per saber més, podeu consultar https://festivalmot.cat/que-es-el-mot/.

El MOT 2022 serà comissariat per l’editora i traductora Maria Bohigas Sales i la filòloga Roser Vernet Anguera. Al llarg de dues setmanes es duran a terme diverses converses i activitats literàries en què participaran una quarantena d’autors convidats, nacionals i internacionals, dels quals alguns ja han confirmat, com: Selva Almada, Fernanda Melchor, Xuan Bello, Raül Garrigasait, Toni Sala, etc. El festival comptarà amb les converses habituals entre autors i especialistes i, els dissabtes al matí, es durà a terme el Ver-MOT, una trobada entre tres o quatre autors al voltant d’un vermut. A Olot tindrà lloca a la plaça de Braus i a Girona al barri de Santa Eugènia.

Pel que fa als autors i lectures recomanades del MOT 2022 tenim els següents: “Terres mortes” de Núria Bendicho; “La derecha” de Miquel Martín i Serra; “La pell de la frontera” i “La casa de foc” de Francesc Serés; “El noi silvestre”, “Les vuit muntanyes” i “La felicitat del llop” de Paolo Cognetti; “El viento que arrasa” de Selva Almada; “No soc aquí” d’Anna Ballbona; “Història universal de Paniceiros”, “La neu i altres complements circumstancials” i “Unes quantes coses boniques” de Xuan Bello; “Els estranys” i “País barroc” de Raül Garrigasait; “Tríptic de la terra” de Mercè Ibarz; “Temporada de huracanes” de Fernanda Melchor; “Rodalies” i “Persecució” de Toni Sala i; “Tierra de mujeres: una mirada íntima y familiar al mundo rural” de María Sánchez. Per saber més sobre els autors confirmats i les lectures que recomanen podeu consultar https://festivalmot.cat/.

 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars