Ja són 11 anys de trajectòria d’un festival que programa una trentena de concerts i activitats entre els mesos de juliol i agost al Barri Vell de Girona. El festival Tempo sota les Estrelles, que se celebrarà del 18 de juliol a l’11 d’agost, ha presentat la programació dels seus 5 concerts de pagament amb Adrià Puntí, Bebe, Kevin Johansen, Christina Rosenvinge i Clarence Bekker Band, a més de tota la programació d’espectacles del Village.
Fins l’11 d’agost, el festival ha previst una programació musical variada amb concerts de pagament situats a la Plaça dels Jurats i concerts gratuïts a la zona Village, permetent a tot tipus de públic gaudir d’un esdeveniment plenament consolidat en el calendari cultural d’estiu de la ciutat.
AUDITORI TEMPO
L’artista saltenc Adrià Puntí, tot un referent de la música del territori i amb una amplíssima i llarga carrera musical, aterra a l’escenari de la Plaça dels Jurats el 29 de juliol per presentar noves cançons i fer un repàs de les seves composicions més conegudes. El 30 de juliol serà el torn de l’artista Bebe, que després de molts concerts, discs d’or, gires per mig món i incursions en el cinema, tocarà al festival per recordar els seus grans èxits i fer alguns tastets del que serà el seu nou disc.
També tindrem la primera visita a Girona d’un artista en majúscules: Kevin Johansen, que tocarà el 31 de juliol. En Johansen trobem una barreja de música popular argentina i pop nord-americà amb pinzellades de rock que lluirà a través dels seus temes més coneguts i els del seu darrer disc acabat de publicar. L’1 d’agost serà el guitarrista holandès resident a Barcelona, Clarence Bekker, qui agafarà el relleu acompanyat de tota la seva banda per introduir el jazz & soul de la millor qualitat amb un total de vuit músics inigualables.
Per tancar el cicle de concerts de l’Auditori Tempo, el 2 d’agost el feminisme i la rebel·lia de Christina Rosenvinge faran un repàs de l’evolució de la seva carrera musical, des dels inicis més comercials de “movida” de finals dels 80 fins al seu darrer disc, “Un Hombre Rubio” (2018), on trobem una maduració artística i personal que l’han portar a ser una de les muses de l’indie espanyol i americà.
VILLAGE TEMPO
La zona Village s’ubica al Passeig Arqueològic en un oasi urbà on naturalesa i història serveixen de marc a una experiència musical i gastronòmica singular. Una gran varietat de grups i cantants actuaran en aquest segon escenari amb estils pop-rock, blues, jazz, funky, indie i rumba mentre el públic gaudeix d’una oferta culinària amb menús de dinar i sopar a càrrec d’El Ginjoler i cocteleria a l’aire lliure. L’horari del Village és de 12h am a 1:30h am i l’entrada és lliure per a tothom amb els concerts de franc.
Artistes i grups com Ian Sala, Paula Valls, Kids from Mars, Waltrapa & The Cashmakers, La Bicha, Mònica Mossungo, The Long Players, Gaspar, Tokaji Quartet, Toma 2, Marga MBande o Maruja Limón, entre d’altres, amenitzaran els vespres d’estiu, a més dels Vermuts Musicals de migdia.
Un any més, la col·laboració amb el festival Neu! portarà 3 grans concerts de l’escena independent catalana: Smoking Bambino, Xebi SF i Jose Domingo. El Sopar Astronòmic, que en la passada edició va ser un èxit rotund esgotant-se les 50 places en pocs dies, repeteix coincidint amb el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna. Hi haurà la degustació d’un menú gastronòmic a càrrec d’El Ginjoler inspirat en la xerrada del sopar-taller amb el títol “De la Lluna a Mart, el proper pas de gegant”. Una altra activitat que torna és el Tempo Llibres, que de la mà de l’escriptor i periodista Martí Gironell, 3 escriptors de renom vindran a conversar per analitzar les seves obres literàries en directe: María Dueñas, Francesc Miralles i Víctor Amela.
Per acabar, el festival Tempo sempre s’ha caracteritzat per la seva vessant social. Per un costat, els gots de plàstic del festival són reutilitzables i tenen el cost d’1 euro que anirà destinat a l’Associació Juvenil Heal, que utilitza el hip-hop com a eina pedagògica per l’educació conscient i en valors. També hi haurà l’actuació musical fusió de rumba, música cubana i senegalesa a càrrec de l’associació HU’YU Projects. Faran un repertori de rumbes explicant la trajectòria de la rumba catalana i recitaran poetes cubans que parlen de l’esclavitud africana a Cuba. Alguns dels artistes gironins que venen tenen arrels gitanes i els músics senegalesos són els integrants del grup Kaira Percussió. A més, també hi haurà la creació d’un mural en viu d’impacte social a càrrec de Melany Paredes, artista i voluntària d’HU’YU Projects.
Add a comment